Our Products

krim pigmentasi

10 Rekomendasi Krim Penghilang Flek Hitam Terbaik (Terbaru

Krim yang identik dengan gambar geisha di setiap kemasannya ini menggunakan kojic acid sebagai bahan aktif utamanya. Selain itu, krim ini dipercaya mampu mencerahkan flek hitam dan melembutkan kulit lebih efektif berkat kandungan kolagen dan vitamin B3. Tidak hanya itu, krim ini tidak beresiko menimbulkan jerawat maupun iritasi.

Get Quotation

Kelainan Pigmen Sebabkan Kulit Berubah Warna

Ketika melanosit rusak atau tidak sehat, produksi melanin bisa terganggu, yang kemudian akan memengaruhi warna kulit akibat gangguan pigmentasi. Ada gangguan pigmentasi yang hanya memengaruhi sebagian kecil area kulit, semisal tanda lahir. Namun, ada juga gangguan pigmentasi yang menyerang seluruh tubuh.

Get Quotation

8 Krim Ubat Terbaik untuk Hilangkan Jeragat di Malaysia 2020

Feb 06, 2020Kadar Benzoil Peroksida di dalam krim ini dapat membunuh sehingga 94% bakteria jerawat selepas satu minggu penggunaan dan ia juga sesuai untuk kulit kering serta mengalami kemerahan akibat kerengsaan. Benzac AC juga membantu anda menghapuskan masalah kulit yang lain seperti bintik hitam, jeragat dan pigmentasi.

Get Quotation

Vitaquin

Pigmentasi pada wajah bisa disebabkan oleh berbagai macam hal. Diantaranya pengaruh paparan sinar matahari, bekas jerawat, kondisi hormonal, dan penuaan. Vitaquin dengan bahan aktif utama berupa hydroquinon merupakan krim pemutih wajah dapat membantu mencerahkan dan menghilangkan flek-flek hitam di kulit wajah dengan memicu proses depigmentasi

Get Quotation

Kelainan Pigmen Sebabkan Kulit Berubah Warna

Ketika melanosit rusak atau tidak sehat, produksi melanin bisa terganggu, yang kemudian akan memengaruhi warna kulit akibat gangguan pigmentasi. Ada gangguan pigmentasi yang hanya memengaruhi sebagian kecil area kulit, semisal tanda lahir. Namun, ada juga gangguan pigmentasi yang menyerang seluruh tubuh.

Get Quotation

10 Rekomendasi Eye Cream Terbaik dengan Harga Terjangkau

Eye cream atau krim mata merupakan produk skincare yang ditujukan untuk perawatan kulit sekitar mata yang menghitam, kendur, atau kering. Tak heran jika produk ini memiliki harga yang relatif tinggi karena manfaatnya juga luar biasa. Namun, berbagai produsen, seperti Pond's, L'oreal, dan Olay tidak kehabisan cara untuk meluncurkan produk eye cream dengan harga terjangkau.Kali ini kami akan

Get Quotation

Rawatan Terbaik Masalah Pigmentasi ~ Zarraz Paramedical

Melasma iaitu pigmentasi atau kelompok leper berwarna kelabu atau hitam yang ada di bawah lapisan kulit ini, kebiasaannya boleh dirawat dengan rawatan krim tetapi ada juga pigmentasi yang tebal dan dalam. Ia mungkin memerlukan krim rawatan yang agak

Get Quotation

7 Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Yang Berkesan. Cubalah!

Mar 12, 2015Gunakan krim dari farmasi. Cara hilangkan jeragat kedua pula menggunakan krim dari farmasi. Ingat, jangan beli krim yang dijual di tepi jalan! Gunakan krim benzoil peroksida untuk membersihkan muka. Benzoil peroksida merupakan rawatan jerawat yang amat berkesan yang juga boleh digunakan untuk menghilangkan jeragat. Ia berfungsi dengan membunuh

Get Quotation

Punca Jeragat Dan Pigmentasi Kulit

Terdapat beberapa faktor dan punca berlakunya masalah jeragat dan pigmentasi terutama pada bahagian kulit muka. Perkara ini amat penting dan perlu diberikan perhatian terutama bagi anda yang pentingkan kecantikan wajah. Walaupun gejalanya hampir sama namun terdapat beberapa perbezaan antara jeragat dan pigmentasi dan sebab-sebab utama.

Get Quotation

FEEL OUR BEAUTY: Krim Jeragat Paling Berkesan Di Farmasi

Mencari krim jeragat paling berkesan di farmasi dan betul - betul selamat? Anda mesti sangat risau membuat pilihan kerana takut terbeli produk beracun, betul kan? Tapi sayangnya produk yang betul-betul selamat ni tidak terjual di farmasi untuk menjaga hak eksklusif dari pengeluar.

Get Quotation

Krim muka pemutihan yang berkesan: komposisi, arahan

Krim Malam Pemutihan Aktif, diperkayakan dengan Kompleks Pencahayaan Kulit, mengurangkan intensiti pigmentasi, melembapkan dan melindungi dan memperbaharui sel-sel. Pada waktu malam, kulit terletak, jadi lebih baik untuk melihat komponen yang kuat termasuk dalam formula.

Get Quotation

10 Produk Krim Malam Terbaik Di Malaysia 2019

Feb 15, 2019Penggunaan krim malam yang betul dapat merawat kulit dan membantu proses pengelupasan kulit semasa tidur. Bagi krim malam yang baik, ia haruslah mengandungi formula lebih kuat yang dapat membantu melembapkan dan menghilangkan tanda-tanda penuaan pada kulit seperti garis-garis halus, kedutan, jeragat, bintik hitam dan jerawat. Bahkan juga ia dipercayai dapat

Get Quotation

Rawatan Pigmentasi (Melasma) yang Terbaik dan Selamat

Banyak cara yang boleh dilakukan untuk memudarkan pigmentasi bermula dari pemakaian masker hingga pemakaian krim skin care yang mengandungi bahan Wild Pancy, Witch Hazel, White Lily dan Apple Stem Cell yang bermanfaat untuk menghasilkan pigment kulit baru, berfungsi mencerahkan wajah dan melambatkan proses penuaan.

Get Quotation

~Nor Nora~: Masalah Pigmentasi a.k.a Tona Kulit Tak Sekata

Untuk elakkan masalah pigmentation, setiap hari kena pakai krim pelindung matahari. Di ingatkan mesti pakai untuk lindung kulit daripada matahari, kalau tidak sia-sia jer penjagaan kulit di malam hari tue. (Peringatan untuk diri sendiri jugak nieh) Pencegahan adalah

Get Quotation

Penyebab pigmentasi pada wajah perempuan. Cara mencerahkan

May 15, 2018beralasan pigmentasi di wajah pada wanita mungkin berbeda. Dan sebagai daerah-daerah tubuh yang selalu di depan mata, bagi banyak perempuan pigmentasi - masalah nyata, karena tidak terlihat estetis dan dapat merupakan gejala penyakit. Untuk memahami bagaimana menangani pigmentasi yang diperlukan untuk memahami alasan mengapa muncul di wajah.

Get Quotation

3 Petua Hilangkan Jeragat (Langkah Demi Langkah)

Sesetengah produk krim kulit mengandungi retonoids, tetapi doktor anda boleh prescribe yang sesuai dengan keadaan anda. 3. Berjumpa dengan Pakar Kulit ataupun Dermatologi. Sekiranya masalah jeragat anda masih tidak hilang walaupun selepas penggunaan ubat-ubatan, anda dinasihatkan untuk berjumpa dan berbincang dengan pakar kulit.

Get Quotation

CARA MENGATASI JERAWAT DENGAN BERKESAN DAN SELAMAT

Nov 03, 2015Pakai krim pigmentasi - MELAQUIN beli kat farmasi (Pemakaian disarankan tidak lebih daripada 6 bulan, bila dah hilang atau pudar terus stop, kerana kandungan hidrokuinon 4% untuk rawat pigmentasi yang dibenarkan oleh farmasi) 3.

Get Quotation

Jenis Jenis Pigmentasi Kulit

Selanjutnya, noda pigmentasi dapat menjadi lebih jelas dalam setiap kehamilan. Sebagian besar periode perubahan hormonal ini akan menghilang beberapa bulan setelah melahirkan. Namun, untuk beberapa wanita, peningkatan pigmentasi nya tidak pudar. Jika Anda mengalami masalah ini, pertimbangkanlah untuk menggunakan krim pemutih.

Get Quotation

10 Krim Anti Pigmentasi Terbaik 2019 Yang Dapat Membuat

Nov 17, 20183. Krim Pigmentasi Anti-Cela (Jovees) Krim Pigmentasi Anti-Cela Jovees Klaim Produk. Anti-Blemish Pigmentation Cream milik Jovees adalah formulasi ayurveda yang telah dikembangkan khusus untuk memperbaiki warna kulit Anda. Produk ini adalah perpaduan unik dari ekstrak botani dan herbal yang membantu menghilangkan bekas, noda, dan pigmentasi

Get Quotation

Mary Kay Malaysia with Suraya Azmi: Hilangkan Jeragat

Hai semua! Jeragat merupakan di antara 10 masalah kulit yang kerap dihadapi oleh kaum wanita yang berumur di antara 20 hingga 50 tahun. Ia disebabkan oleh pembentukan minyak, sel-sel kulit mati dan juga bakteria dibahagian liang-liang muka. Jeragat kerap muncul di kawasan muka seperti di

Get Quotation

Welltox Malaysia krim untuk pigmentasi 2020

Kami menawarkan ulasan terperinci tentang krim ini, yang akan membantu memahami ciri dan faedahnya. Penerangan ringkas Welltox Moden kosmetik untuk muka Welltox adalah satu set komponen berguna yang perlu untuk memperbaiki keadaan kulit dan menghapuskan pelbagai masalah yang berkaitan dengan pigmentasi atau penampilan freckles.

Get Quotation

Katalog Harga Produk Himalaya

Produk perawatan kulit Himalaya bukan saja untuk kulit tubuh tetapi juga kulit wajah. Tersedia beragam produk perawatan ulit Himalaya yang akan meyakinkan kulit Anda senantiasa sehat dan berseri. Produk perawatan kulit Himalaya terdiri dari sabun, losion bahkan krim wajah yang dapat Anda gunakan.

Get Quotation

SERUM UNTUK HILANGKAN JERAGAT

Mar 02, 2013INFO : Serum adalah lebih cepat berkesan berbanding krim kerana bahannya yang pekat serta tinggi kandungan eks trak buah dan bunga, serum juga terdiri daripada molekul-molekul yang lebih kecil saiznya berbanding krim sebab itulah dapat meresap jauh ke

Get Quotation

Krim Mata, Apa Fungsinya dan Haruskah Dipakai Semua Orang?

Demikian pula, retinol atau vitamin C membantu memperbaiki garis-garis halus, keriput, dan beberapa masalah pigmentasi dengan mendorong produksi kolagen. Krim mata yang berkualitas juga idealnya mencakup asam amino oligopeptida untuk membantu melawan radikal bebas yang merusak kulit, dan niacinamide untuk mengurangi diskolorasi (perubahan warna

Get Quotation

Apa Perbedaan Laser dan Krim untuk Pigmentasi?

Sementara itu, untuk pigmentasi yang disebabkan oleh matahari dan polusi, kemungkinan besar masih bisa dihilangkan dengan berbagai perawatan, misalnya dengan melakukan laser dan penggunaan krim. "Bisa hilang dengan laser dan krim," jelas dr Eddy, usai acara peluncuran Pond's white beauty di Jakarta, beberapa waktu lalu.

Get Quotation

Info Terbaru Harga Perawatan dan Produk di Erha Clinic

Sep 27, 2019Beberapa pelanggan ada juga yang mengeluh karena penggunaan krim-krim semacam itu biaa bertahan jika Anda menggunakannya secara rutin dan terus-menerus. Apabila pemakaian krim dihentikan, biaa kulit wajah akan kembali seperti semula lagi. Tetapi tak perlu khawatir, sebab efek yang dirasakan setiap orang bisa saja berbeda-beda.

Get Quotation

Cara Mudah Atasi Pigmentasi

Jika pigmentasi anda benar benar sulit dihilangkan mungkin sudah saatnya untuk berbicara dengan dokter Anda tentang perawatan profesional untuk memutihkan kulit. 1. Krim Ada banyak krim pemutih wajah yang mungkin bekerja dengan menghalangi produksi melanin. Krim ini bekerja dengan produk yang disebut hydroquinone, zat kimia yang mencerahkan kulit.

Get Quotation

Foto2 Cream Pemutih Wajah Murah Sangat BERBAHAYA

Sebenarnya tidak ada namanya krim racikan, krim racikan dokter, krim racikan apoteker, krim dari negara X dan sebagainya. Itu hanya akal-akalan produsen dan penjual untuk membuat produknya laris. Krim-krim tersebut tidak memiliki izin dari badan kesehatan, misalnya BPOM dan terbukti mengandung bahan yang berbahaya bagi kesehatan.

Get Quotation

6 Produk Penjagaan Wajah Berbaloi Untuk Dibeli Di Farmasi

May 08, 2017senarai produk penjagaan wajah yang berbaloi dan patut dibeli di farmasi ataupun drugstore. ianya selamat dan sudi diuji secara klinikal., St Ives Apricot scrub, dalacin t for acne, review dalacin t, alternatif untuk krim dalacin t, krim jerawat mujarab, krim matikan kuman jerawat, pencuci muka bagus, pencuci muka untuk kulit jerawat, pencuci muka untuk kulit berminyak, produk untuk kulit

Get Quotation

11 Produk Kosmetik Ini Mengandungi Racun Berbahaya Dan

Apr 13, 2017Penarikan dan larangan jualan produk kosmetik daripada pasaran oleh pihak berkuasa bukanlah perkara baru di negara ini. Semalam (12 April 2017) National Pharmaceutical Regulatory Agency (NPRA) telah mengeluarkan senarai produk yang didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik.

Get Quotation